تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۱۲
نماینده مردم کرمان در مجلس گفت: در بحث کشاورزی مردم شرق استان، نیازمند ورود جدی به صنایع جانبی خرما در این منطقه هستیم زیرا راه اندازی این صنایع می تواند مشکل فروش خرما را حل کرده و بازار خرما را کنترل کنیم.
شیرینی خرما به نام سیستان و بلوچستان به کام کشور های اروپایی/ کنترل بازار خرما، در گرو راه‌اندازی صنایع جانبی
به گزارش خبرنگار عصرهامون، استان های جنوب شرق کشور که بزرگترین تولید کننده های خرما در کشور هستند سال هاست به دلیل نبود صنایع بسته بندی و صنایع جانبی شاهد هدر رفت زحمات خود هستند.
 
علی ای حال داستان تلخ کامی نخلکاران هر سال با فصل برداشت آغاز می شود و شیرینی خرما به کام دلالان و بسیاری از کشورهای اروپایی، حوزه خلیج فارس، پاکستان و روسیه می رود.
 
سال 95 بود که نجفی رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفته بود که سیستان و بلوچستان بیشترین سطح کشت خرمای کشور را دارد که خرمای تولید شده استان علاوه بر سایر استانهای کشور به کشورهای حوزه خلیج فارس، کشورهای اروپایی و روسیه صادر می شود.
 
وی اضافه کرده بود که متاسفانه خرمای تولید شده استان به دلیل نبود صنایع بسته بندی و سایر مشکلات توسط تجار دیگر استان ها خریداری و با نام و نشان دلخواهشان به فروش می رسد و مقادیر زیادی از خرماهای تولیدی استان نیز بوسیله تجار خارجی به صورت ارزان و فله ای و با قیمت نازل خریداری و پس از انتقال در دیگر کشورها با نام و نشان جدید و با قیمت های گزاف در بازارهای جهانی عرضه می شود.
 

آنچه مسلم است نبود یک برند و نام نشان و هویت و عدم وجود امکانات لازم از قبیل سردخانه، نگهداری و صادرات، وجود نخلستانهای فرسوده و کم بهره، بروز آفت و بی توجهی سازمان کشاورزی در کنترل آفت نخلستانها برای محصول خرما سبب شده که بهره وری این محصول کاهش یافته و کام کشاورزان هر سال تلخ تر از گذشته شود.
 
حبیب الله نیکزادی نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی نیز چندی پیش با ابراز گلایه از این موضوع گفته بود که در بحث کشاورزی، نیازمند ورود جدی به صنایع جانبی خرما در این منطقه هستیم زیرا راه اندازی این صنایع می تواند مشکل فروش خرما را حل کرده و بازار خرما را کنترل کنیم.
 

رئیسی یکی از کشاورزان شهرستان سرباز نیز با اشاره به مصارف گوناگون خرما در صنایع تبدیلی، گفته بود که اگر دولت از کشاورزان و مردم منطقه حمایت کند میتوانیم محصول خرما خود را با استفاده از صنایع تبدیلی به محصولاتی چون شیره خرما، شهد خرما، قند مایع، سرکه خرما، کلمپه خرما، حلوای خرما، چیپس، لواشک، شکلات، سس، رب، کمپوت و مارمالاد خرما، به همه نقاط جهان صادر کنیم و بزرگترین قدم را در تحقق اقتصاد مقاومتی برداریم.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdciqrazrt1auu2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما