تاریخ انتشار :دوشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۳۵
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، با بیان اینکه در محدوده قرمز مصرف آب قرارداریم، گفت: در بسیاری از استان‌ها کشاورزی باید ممنوع و صنایع جایگزین آن شود.
وضعیت مصرف آب بحرانی تر شد/از خسارات میلیاردی به کشاورزان تا ممنوعیت کشت در بسیاری از استان ها
به گزارش خبرنگار عصرهامون، در پی خرابی هزاران تن محصول آب بر در کشور و خسارات میلیاردی به کشاورزان کمیسیون کشاورزی مجلس وضعیت آب را بحرانی دانست و خواستار ممنوعیت کشت در بسیاری از استان ها شد.
عبدالله حاتمیان عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در خصوص استفاده از منابع آبی در کشور، اظهار داشت: باید بپذیریم که با آب در بسترهای ذخیره و هم در حوزه مصرف نامهربان بوده‌ایم، یک کشاورز 18 بار زمین خود را آبیاری می‌کند تا در نهایت 3 تن گندم برداشت کند.
 
کشاورزی در بسیاری از استان ها ممنوع شود
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حوزه مصرف خانگی آب برای استحمام به میزان نیاز 10 نفر آب مصرف می‌کنیم، گفت: در کشور ما الگوی کشت رعایت نمی‌شود، در برخی از کشورهای اروپایی مانند ایرلند آب مورد نیاز فضاهای سبز از طریق بارش باران تامین می‌شود و برای آبیاری آنها از آب شرب استفاده نمی‌کنند.
وی با اشاره به اینکه باید دیدگاه ما در خصوص کشت گیاهان آب‌‌بر تغییر کند و آنها را کشت نکنیم، ادامه داد: در محدوده قرمز مصرف آب قرارداریم و در بسیاری از استان‌ها کشاورزی باید ممنوع شود.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه چرا در استان خراسان جنوبی زمانی‌که تا کنون میزان بارندگی1 میلی‌متر بوده است آب را از اعماق زمین بیرون بکشیم تا از هر هکتار 800کیلوگرم گندم برداشت کنیم، تصریح کرد: باید آب موجود در اعماق زمین به‌منظور شرب نگهداری و استفاده شود و در کنار آن دولت در این مناطق به صنعت و معدن توجه کند زیرا بسیاری از صنایع نیازی به آب ندارند.
حاتمیان در پایان با تاکید بر اینکه صنایع کم آب‌بر و معادن باید در مناطق کم آب جایگزین کشاورزی شود، خاطرنشان کرد: باید در کوتاه مدت به الگوی عدم کشت توجه کنیم، دولت باید برای کشاورزان اشتغالی را تعریف کند که سازوگار با اقلیم خشک مناطقی از کشور است.
 
خشکسالی ۲۴۷ میلیارد تومان به کشاورزی خسارت زده است
مدیرکل سابق جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: بیش از ۲۴۷ میلیارد تومان به دلیل قطع آب رودخانه هیرمند به بخش کشاورزی پنج شهرستان شمال استان خسارت وارد شد.
 رضا نجفی در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به عملکرد جهاد کشاورزی استان در مدت مدیریت خود اظهار داشت: برای تحقق یک هدف قطعاً داشتن برنامه‌ اصلی مهم و لازم است که در این راستا 22 سند راهبردی در کشاورزی سیستان و بلوچستان به تصویب رسید.
مدیرکل سابق جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: اکنون برنامه آبیاری تحت‌فشار برای 100 هزار هکتار از اراضی استان تهیه‌شده که 1000 میلیارد تومان برای آن اختصاص یافته است. بر اساس این برنامه تا کنون 47 هزار هکتار از اراضی استان به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز شده است.
وی ادامه داد: طرح بی‌نظیر آبیاری دشت سیستان با لوله در مساحت 200 هزار هکتار برای آبیاری 46 هزار هکتار از اراضی شمال استان با اعتبار 3500 میلیارد تومان در حال اجرا است که بیش از 4 هزار نفر هم اکنون مشغول اجرای آن هستند.
نجفی در ادامه با اشاره به ضرورت اجرای طرح انتقال آب به مزارع سیستان و مصرف بهینه آب، گفت: با بهره‌برداری صحیح این طرح به اهداف اصلی که شکوفایی دشت سیستان است، خواهیم رسید.
مدیرکل سابق جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در بخش دیگری به منابع محدود آب در استان اشاره کرد و گفت: اکنون 1928 قنات در جنوب استان وجود دارد که موجب شده سیستان و بلوچستان به لحاظ تعداد قنات رتبه ششم کشور را داشته باشد.
وی افزود: ولی استان در بخش آبدهی قنات در رتبه هفتم کشور قرار دارد. از طرفی وابستگی کشاورزان استان به آب قنات زیاد است بطوریکه رتبه چهارم وابستگی به آب قنات کشور مربوط به استان است.
نجفی درباره تولیدات کشاورزی استان گفت: در بخش کشاورزی با چالش‌های زیادی نظیر خشکسالی و کاهش بارندگی مواجه هستیم که همین موضع سبب شده که امسال در جریان قطع آب رودخانه هیرمند بیش از 247 میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی وارد شود.
مدیرکل سابق جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در جنوب استان نیز خشکسالی و کاهش 79 درصدی بارندگی سبب شده تا 760 هزار  تن علوفه مرتع را از دست بدهیم که این موضوع یک چالش بزرگ برای استان است.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgtx9qqak9zq4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما