تاریخ انتشار :يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۰۵
بسیاری براین باورند که شورای شهر باید بر خلاف مجلس شورای اسلامی که سیاسی عمل می کند از افراد متخصص استفاده کند تا اوضاع اسف بار شهر زاهدان با نظارت این افراد لااقل تکانی بخورد.
شورای سیاسی آفت شهر زاهدان/ شورای شهر متخصص می خواهد یا سیاست مدار
به گزارش عصرهامون، یک سئوال چالشی همواره ذهن مردم نه تنها سیستان و بلوچستان بلکه ایران را درگیر کرده و آن اینکه  آیا شورای شهر و روستا نیز باید مانند مجلس شورای اسلامی سیاسی باشد یا خیر.
در این میان آنچه بیش از همه‌ جلب‌توجه می‌کند کارکردهای متفاوت شوراهای شهر و با مجلس شورای اسلامی زیرا مهم‌ترین اولویت شورای شهر توجه به وضعیت شهر و درنهایت نظارت بر عملکرد شهرداری است.
اما قضیه در سیستان و بلوچستان کمی متفاوت است و آنچه بیش از همه‌چیز مدنظر بوده انتخابات سیاسی درگذشته و امروز شورای شهر است.
در این خطه بیشتر از اینکه تخصص افراد مورد تاکید باشد پای حزب و جناح در میان است، البته اینجا همراه با سیاست زدگی طعم قوم گرایی نیز کاملا ملموس است.
بررسی انتخابات چندین دوره ای شورای شهر زاهدان نشان می دهد، جریانی خاص با ورود به عرصه انتخابات شورای شهر از انتخاب اعضا شورای شهر، شهردار و همچنین چینش کمیسیون های شورای را در اختیار گرفته و با سازماندهی قبلی افراد را در پست ها چینش می کند!
دور از تصور نخواهد بود که این نوع انتخاب های سیاست زده آن هم با چاشنی قوم گرایی، مسلما به فساد هم آلوده خواهد بود و افرادی که با رانت های خاص پست گرفته اند لاجرم برای جبران لطف لیدرهای پشت پرده به آب و آتش خواهند زد تا منافع حامیان دیروزشان بدون کم و کاست اجرا شود.
برخی صاحب نظران معتقد  شورای شهر را یک نهاد مدنی و برخی هم غیر مدنی می‌دانند.اما به نظر می‌رسد شورا نهادی مدنی است و جنبه مدنی آن بر جنبه سیاسی باید غلبه داشته باشد.
علی ای حال تکیه زدن افرادی با این عقبه سیاسی در شورای شهر به سایر بخش ها نیز سرایت خواهد کرد و ثمره انتخاب این افراد در راس شهرداری نیز به سیاست آلوده خواهد شد و نتیجه آن اوضاع امروز زاهدان است! کلانشهری که فقط رشد کرده و از نظر امکانات حتی از شهرهای کوچک هم عقب مانده تر است.
بررسی وظایف شوراهای شهر از جمله نظارت بر اقدامات شهرداری‌ها و سازمان‌ها، تلاش برای توسعه شهر بر اساس شاخص‌های نوین در زاهدان نشان دهنده این موضوع است که جایگاه شورای شهر زاهدان با آنچه در قانون اساسی آمده است زمین تا آسمان تفاوت دارد.
امروز تفکر غالب در پشت پرده برخی جریان های سیاسی که سبدهای رای تضمین شده در اختیار دارند این است که شوراها می توانند بنگاهی برای فعالیت های سیاسی آنها باشد، موضوعی که مغایر با فلسفه تشکیل شوراها به عنوان نهادی اجتماعی جهت مدیریت کارشناسی شهرها خواهد بود.
در این بین بسیاری از کارشناسان مدیریت شهر بر این باورند که ریشته تمام مشکلات زاهدان را باید در سیاست بازی جستجو کرد، در هر حال باید به این نکته توجه داشت که سیاسی بازی و توجه به موفقیت یک جناح همیشه باعث عقب‌ماندگی است که همین مباحث باعث عقب‌ماندگی زاهدان شده است.
 با این همه متأسفانه تجربه شوراهای گذشته نشان داده که هر زمان شورا با اکثریت سیاسی تشکیل‌شده هرچند که اعضای آن تا حدودی نیز تخصص داشته‌اند موفق نبوده است.
در هر حال باید گفت شورای سیاسی آفت شهر زاهدان است و کلانشهر مشکلات ایران تا مادامی که با نسخه پیچی سیاسی تشکیل شود، کلانشهر مشکلات خواهد ماند.
 
انتهای پیام// https://www.asrehamoon.ir/vdciqrazut1aur2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما