تاریخ انتشار :يکشنبه ۸ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۵۳
در حالی مسئولان اقتصادی کشور از تشدید نظارت بر واحدهای بازرگانی و تلاش در راستای تنظیم بازار، سخن می‌گویند که گرانی اقلام مصرفی داد مردم را درآورده و طعم تلخ گرانی بر سفره آنها احساس می شود.
میوه ها رکورددار گرانی شدند/ گوجه 9 و موز16هزار تومان به فروش می رسد
میوه ها رکورددار گرانی شدند/ گوجه 9 و موز16هزار تومان به فروش می رسد
به گزارش عصرهامون، این روزها در حالی قیمت‌های عجیب و غریب میوه و تره بار سر به فلک کشیده که بسیاری از خانوارها چاره‌ای جز کاهش مصرف و یا حتی حذف میوه از سبد غذایی خود ندارند و این موضوع در صورتی است که برخی دلالان با هدف ایجاد تنش در بازار قصد برهم زدن آسایش و آرامش مردم را دارند.
بیان این گفته بدان جهت است که دلالان و سودجویان برای سوء‌استفاده بیشتر از این شرایط دندان تیز کرده به گونه ای که هر کیلو گوجه فرنگی در میدان میوه و تره بار زاهدان به قیمت 3 تا 4 هزارتومان معامله می شود اما به محض خروج از درب میدان قیمت نجومی رشد کرده و به کیلویی 9 هزار تومان به دست مردم می رسد.
در این راستا اگرچه برخوردهایی از سوی سازمان تعزیرات حکومتی استان سیستان وبلوچستان با گران فروشان انجام شده که جای قدردانی دارد اما می طلبد نظارت ها از سوی دستگاه های متولی بر این پدیده بیش از پیش شود زیرا گشت و گذار میدانی خبرنگار ما حاکی از آن است که شهروندان زاهدانی ازعدم نظارت مسئولان در بازار کالاهای اساسی گلایه مند بوده و گفتند: اگر نظارت ها به صورت صحیحی اعمال شود هرگز شاهد این حرج و مرج در بازار نخواهیم بود.
 

امیرآبادی یکی از شهروندان زاهدانی که مشغول خرید میوه از مغازه های اطراف میدان امام علی(ع) بود در این خصوص به خبرنگار عصرهامون بیان کرد: گاها که برای خرید به سطح شهر مراجعه می کنیم از افزایش قیمت ها شوکه می شویم مسئولان باید نظارت بیشتری در راستای کاهش مشکلات معیشتی مردم داشته باشند.
وی بیان کرد: برای یک کیلو گوجه فرنگی 9 هزار تومان پرداخت کردم که این انصاف نیست زیرا هر مغازه قیمتی خاص برای خود مصوب کرده است و هنگامی که به گرانی اجناس آنها گلایه می کنیم در پاسخ می گویند دلار افزایش پیدا کرده؛ این در حالی است که گوجه را در میدان چند برابر ارزان تر خریداری کرده و برای سود بیشتر دندان خود را بر گلوی مردم تیز کرده اند.
این شهروند زاهدانی ادامه داد: همانگونه که مشاهده می کنید هرکیلو موز به قیمت 15 هزار تومان، سیب درختی 12 هزار تومان، هلو انجیری 13، هلو 15، انبه 20،انگور 16، انار 14 و سیب زمینی 8 هزار تومان به فروش می رسد که باید گفت نظارت بر اصناف از سوی مسئولان نظارتی واقعا ضعیف است اگر غیر این بود امروز شاهد گرانی نبودیم که هر مغازه دار قیمتی مصوب کند تا اعصاب مردم را متشنج و آنها را معترض به اوضاع کنونی کنند.
 

دیگر شهروند زاهدانی که برای خرید به بازار مشترک مراجعه کرده بود در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون ضمن گلایه از گرانی اجناس به ویژه در کالاهای اساسی مردم گفت: هر روز گرانی را بیشتر از قبل کرده تا بر مردم فشار وارد شود و آنها اعتراض کنند و این نشان از عدم نظارت دستگاه های متولی است؛ مسئولان نباید خود را از مردم جدا قلمداد کنند؛ کارگری که درآمد ماهیانه اش مشخص نیست و برای یک لقمه نان محتاج است چگونه باید از عهده مخارج خانواده با این گرانی ها بر آید.
وی ادامه داد: هفته قبل هر 3 کیلو پیاز و سیب زمینی را در این بازار به قیمت5 هزار تومان حراج کرده بودند اما امروز هر کیلو پیاز و سیب زمینی را 5 هزار تومان به فروش می رسانند کهبا این اوصاف مجبور هستیم از خرید چشم پوشی کرده و دست خالی به خانه برگردیم.
 
تشکیل روزانه 30 پرونده گران فروشی در تعزیرات حکومتی
در همین راستا در تماسی که خبرنگار اجتماعی عصرهامون با میری مسئول روابط عمومی اداره کل تعزیرات حکومتی استان سیستان و بلوچستان داشت، وی اظهار کرد: در راستای نظارت های صورت گرفته از سوی این سازمان به صورت روزانه گشت مشترک در دو شیفت صبح و بعدازظهر انجام می شود که تاکنون پرونده های زیادی تشکیل شده است.
وی ادامه داد: در این زمینه روزانه 20 الی 30 پرونده در بحث گران فروشی تشکیل می شود که بررسی به آنها به صورت شبانه روزی در دست اقدام است.
میری نبود کارخانه تولیدی در استان را یکی از علل ایجاد مشکلات دانست و افزود: بیشتر محصولات به سیستان وبلوچستان وارد می شود و این موضوع که گاها برخی کارخانجات محصولات خود را با تاخیر ارسال می کنند بر این مشکلات دامن زده است.
 
 
 
با گران فروشان برخورد می شود
مسئول روابط عمومی اداره کل تعزیرات حکومتی استان در ادامه خطاب به شهروندان بیان کرد: در مواجهه با هرگونه گران فروشی یا ارائه شکایت از صنفی می توانند با شماره های 135 و 124  تعزیرات حکومتی تماس گرفته و یا به صورت حضوری مراجعه کرده و شکایات و گزارشات خود را اعلام کنند تا به آنها رسیدگی شود.
 علی ای حال یکی از وظایف دولت تثبیت قیمت ها و ایجاد تعادل در بازار عرضه و تقاضا است و مردم نیز در انتظار اقدامات دولتمردان و مسئولین هستند تا قیمت کالاهای ضروری و معیشتی مردم روند رو به کاهش بگیرد؛ باید منتظر ماند و دید دستگاه های متولی و نظارتی چه اقداماتی در این خصوص انجام خواهند داد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcirwazrt1auz2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما