تاریخ انتشار :جمعه ۳۰ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۲۲
امنیت داخلی و ملی مهمترین عامل گسترش این صنعت در هر کشوری است که می خواهد خود را با مشخصات جوامع پیشرو در امر توریسم تطبیق دهد.
امنیت پایدار نیاز حیاتی و اولیه برای جذب گردشگر/ ظرفیت های بکر و فقدان امکانات اولیه گردشگری در بندر اقیانوسی چابهار
به گزارش عصرهامون، به نقل از چهاربهاران، گردشگری، از پویاترین فعالیت‌ های اقتصادی عصر حاضر است که نقش مهمی در توسعه پایدار جوامع ایفا می‌کند. حرکت ‌های جمعیتی و منابع از عوامل دخیل در تحول این صنعت به شمار می رود به گونه ای که گردشگری می تواند طلایه‌دار رشد اقتصادی و اجتماعی در قلمروهای مختلف باشد‌.
بندر چابهار به دلیل قرار گرفتن در کنار دریای عمان جزء نوار ساحلی محسوب شده و دارای آب و هوای گرم و مرطوب است. ویژگی متمایز بندر چابهار در مقایسه با سایر بنادر ایران، به دلیل دسترسی به آبهای آزاد بین‌المللی راه دارد. وجود دریای عمان بزرگترین منبع آبی کشور در این منطقه علاوه برقابلیتهایی که در رونق اقتصادی منطقه دارد، دارای جاذبه‌های بسیار فراوانی است.
وجود سواحل ماسه‌ای و صخره‌ای، رشته ارتفاعات گلی موسوم به کوه‌های مینیاتوری بویژه از سواحل بندر چابهار تا گواتر، طلوع و غروب دل‌انگیز آفتاب، پرندگان دریا، انواع خرچنگها، لاک‌پشتهایی که در روی صخره‌ها همبازی موج اقیانوس و جدال موج و صخره‌اند و نسیم روح‌بخشی که در موج می‌پیچد و همه و همه جلوه‌های نابی از طبیعت شاعرانه را به تصویر می‌کشند.
این بندر زیبا از نظر شرایط آب و هوایی همانند بندر میامی در فلوریدای آمریکا بوده که در تمام فصول سال معتدل است، چابهار گرمترین منطقه کشور در زمستان و خنک‌ترین بندر جنوبی ایران در تابستان نیز است.
ظرفیت های بکر و فقدان امکانات اولیه گردشگری در بندر اقیانوسی چابهار
صنعت گردشگری از صنایع مهم در حوزه اقتصادی و فرهنگی است که کشور ما بلحاظ موقعیت جغرافیایی و تاریخی بسیار غنی از امتیازات ویژه ای نسبت به سایر کشورهای جهان بهره می برد.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور ظرفیتی بسیار بکر و استثنایی برای جذب گردشگر را داراست و برخورداری از منطقه آزاد تجاری و ارتباط زمینی این بندر با پسکران موقعیتی بسیار مناسب برای مسافران فراهم آورده است.
عدم شناخت کافی مردم سایر نقاط کشور، امنیت، دوری این منطقه نسبت به مرکز ،عدم وجود زیر ساخت مناسب در حوزه های بهداشت و امکانات رفاهی، پراکنش نامناسب گردشگر در طول سال، اب و هوای گرم و شرجی ، عقب ماندگی اقتصادی و فرهنگی مردم بومی منطقه از جمله آسیبهای مهم بندر چابهار در سهم گردشگری است.
سهم ناچیز چابهار از ظرفیت گردشگران خارجی
یکی از فاکتورهای مهم جذب گردشگران خارجی استفاده از امکانات سواحل و دریاها در چند دهه اخیر بوده است. از دیرباز، سواحل دارای ارزش و اهمیت خاص و فراوانی بوده و محل رشد و شکوفایی تمدنها و مقصد سفرهای دریایی بوده است و امروزه نیز نقش و اهمیت سواحل دریا و موقعیت استراتژیک آن به لحاظ مسائل اجتماعی، اقتصادی بسیار نمایان است و سواحل دریا به عنوان یکی از مهمترین مراکز اقتصادی و صنعتی در رشد و شکوفایی هر کشوری مطرح است.
تبلیغات مناسب و برنامه ریزی شده از مکان های مهم طبیعی و تاریخی تاثیر بسیار زیادی در جذب گردشگر دارد چیزی که سهم چابهار در این حوزه بسیار اندک و ناچیز است و تبلیغات پرزرق و برق اقتصادی منطقه آزاد و صنایع سایه سنگینی بر جاذبه های گردشگری چابهار افکنده است.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار: تسهیل در روند ورود گردشگر به بندر چابهار/ گردشگری در چابهار روند رو به رشد و مطلوبی در سطح استان طی می کند
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: چابهار یکی از بهترین موازین و جاذبه های کشور را دارد بطوریکه اقتصاد و تفریح را یکجا در خود جای داده است.
عبدالرحیم کردی در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران افزود: بسیاری از گردشگرانی که به این منطقه سفر کرده اند, خاطرات مفرحی در ذهنشان به جا مانده است.
وی بیان کرد: حضور منطقه آزاد با ساختمان های تجاری, دریا, مردم خون گرم و آب و هوای منحصر بفرد باعث بوجود آمدن جاذبه های خاص این منطقه به غیر از مکان های تاریخی شده است.
کردی ادامه داد: یکی از بزرگترین نیازهای گردشگری چابهار ورودی وخروجی ارزان مردم از نقاط مختلف کشور به چابهار است بطوریکه درصدد پایین آوردن نرخ بلیط هواپیماها برای مسافران ورودی به چابهار هستیم.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: مسیرهای جاده ای به چابهار باید مرتفع و 2 بانده شود تا بتوان حمل و نقل آسان تری انجام داد البته ساخت راه آهن چابهار می تواند تا حد زیادی بسیاری از موانع ارتباطی و تجاری زمینی به نقاط کشور و مورد هدف را ترفیع سازد.
کردی خاطرنشان کرد: وسعت و تجهیز بنادر  چابهار در حمل و نقل دریایی و روابط تجاری بیشتر نقش موثری دارد بطوریکه پهلوگیری کشتی های بزرگتر و بیشتر می تواند مراودات تجاری و اقتصاد منطقه را با سرعت بیشتری به سمت آسایش و رفاه بومیان ببرد.
جای خالیه جاذبه ورزش های مبتنی بر دریا در سواحل بکر اقیانوسی چابهار
برای توسعه منطقه در جهت گردشگری و تفریحات سالم و ورزش های آبی ساحلی حداقل امکانات نظیره؛ وجود اماکن مناسب برای پرداختن به ورزش های آبی ساحلی چه در سطح همگانی و چه برای برگزاری مسابقات، وجود پلاژ های مناسب تفریحی ویژه شنا، قایقرانی و قایق سواری با حضور امدادگر و ناجیان غریق ویژه خانواده ها و جوانان لازم و ظروری است.
 موانع و محدودیت های توسعه منطقه
   شهرستان چابهار از تبلیغات لازم در سطح رسانه ها برخوردار نیست. از آنجا که تبلیغات یکی از ارکان معرفی جاذبه های منطقه و جلب گردشگر است، برنامه ریزی در این زمینه ضروری به نظر می رسد. این مهم برای برنامه ریزی تیم های ورزشی و تور های گردشگری ازاهمیت خاصی برخوردار است.
هیات علمی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار مهم ترین موانع و محدودیت های این بندر را؛ دوری شهرستان چابهار از مراکز استان ها، لزوم ایجاد راه های مناسب و دو بانده برای سواری و اتوبوس و احداث راه آهن و خطوط هواپیمایی منظم و اقتصادی را عنوان کرد.
دکتر شهرام یزدانی گفت: احداث هتل ها و مهمان سرا های متعدد و متناسب با بودجه افراد مختلف منطقی به نظر می رسد و چابهار از این نظر در مضیقه است. احداث پلاژهای مناسب برای شنا و قایقرانی و قایق سواری ویژه خانواده و جوانان و برنامه ریزی جهت استفاده افراد از ساحل و دریا و امکان شنا در آب دریا و حضور ناجی غریق و امدادگر برای کمک رسانی به موقع، از اهم اقدامات به نظر می رسد.
    وی بیان کرد: عدم وجود قایق های تفریحی و اتوبوس دریایی در چابهار یکی از محدودیت های اساسی در این شهر است. جالب اینکه دو شهر کنارک و چابهار در دو طرف دهانه خلیج چابهار بهانه ای برای راه اندازی خط دریایی بین دو شهر است که متاسفانه تاکنون راه اندازی نشده است. عدم اختصاص بودجه مناسب برای ورزش های آبی به علت عدم شناخت مسوولان از ورزش های آبی ساحلی هم از جمله دلایل عدم توفیق در توسعه ورزش و توریسم منطقه چابهار است.
چابهار همیشه بهار با چشم اندازهای طبیعی و زیبا، ساحل دل انگیز، تالابها، کوههای مریخی، باغات موز و انبه، بازارهای متنوع منطقه آزاد و صدها مکان گردشگری و مردمی مهربان و خونگرم یکی از جذاب ترین شهرهای ایران زمین برای سفرهای گردشگری است.
منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار به عنوان یکی از مناطق آزاد ایران می‌تواند با توسعه کارکردهای صنعت گردشگری سبب رشد و پیشرفت در بندر چابهار شود، این بندر با وجود جاذبه‌های متعدد گردشگری و نزدیکی به کشورهای حوزه خلیج فارس می‌تواند با مدیریت صحیح و برنامه‌ریزی دقیق به قطب مهمی در سطح منطقه تبدیل و به عنوان یکی از محورهای مهم صنعت گردشگری در کشور و حتی خاورمیانه مطرح شود.
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcf0vd1.w6dvmagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما