تاریخ انتشار :يکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۳۲
در گوشه و کنار شهر صحبت از بیکاری واشتغال پیش روی جوانان در ایجاد کسب و کار نقل محافل و مجالس است ولی در این میان هستند جوانان فعالی که با رفتن به مراکز آموزشی فنی و حرفه ای مهارت های شغلی را فراگرفته و توانسته اند به موفقیت های اقتصادی دست یابند چرا که مهارت پیش نیاز کسب و کار است.
به گزارش عصرهامون، به نقل از تفتان ما، اساسی ترین و مهمترین مشکل کشور در حال حاضر بیمار بودن آن به معضل اقتصادی است که در پی این بیماری جوانان بسیاری خصوصاً فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار هستند و از یک طرفی نبود فرصت شغلی مناسب جهت ایجاد کسب و کار و از طرفی دیگر اشباع شدن بازار کار باعث شده تا رشد بیکاری روز به روز افزایش یابد.
در این میان آموزش های فنی و حرفه ای و مهارت آموزی یکی از نیازهای جامعه بشری امروز است چرا که نقش مهارت آموزی در کنار آموزش های تئوری دانشگاه ها به نوعی هدایت کننده به طرف چرخه تولید است.
مردم جامعه باید جهت تحقق اقتصاد مقاومتی و فرمایشات رهبر انقلاب آموزش های مهارت محور فنی و حرفه ای را یاد بگیرند و به سوی اشتغال پایدار حرکت کنند و از آنجا که جوانان یکی از موثرترین عناصر در به حرکت در آوردن چرخ تولید است و دسترسی به این مهم را مستلزم فراگیری مهارتها می توان دانست.
با توجه به آمار بسیار بالای بیکاری در استان سیستان و بلوچستان و خصوصاً شهرستان خاش و از آنجا که جوانان خاشی سالها است از مقوله بیکاری رنج می برند و مسئولین نیز تاکنون در سال اقدام و عمل حرکتی شایسته انجام نداده اند همکاری بیش از پیش مسئولین سازمان فنی و حرفه ای، آموزش و پرورش و نهادهای دانشگاهی امری الزامی است.
* چون بیکار بودم به طرف شغل های فنی و حرفه ای روی آورده ام
یکی از کارآموزان مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان خاش در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما با بیان اینکه چندسال است که دیپلم گرفتم، اظهار کرد: به دلیل اینکه استخدامی نبوده من برای فراگیری برق کشی خودرو آمده ام آموزش ببینم و دوره ما 500 ساعت در 17 هفته است.
محمد ایوب قلندرزهی با بیان اینکه فراگیری مهارت های فنی و حرفه ای در راستای تحصیل یک امر ضروری و مهم است، گفت: در دانشگاه ها بیشتر دروس را به صورت تئوری تدریس می کنند که اگر به صورت عملی تدریس شود برای ما جوانان در آینده خیلی بهتر است.
* مهارت های فنی و حرفه ای نقش مهمی در زندگی هر فردی می تواند داشته باشد
یکی دیگر از کارآموزان مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان خاش با بیان اینکه مهارت های فنی و حرفه ای نقش مهمی در زندگی هر فردی می تواند داشته باشد، اظهار کرد: پس از اتمام این دوره به کارآموزان تسهیلات می دهند که من پس از دریافت این تسهیلات میخواهم وارد بازار کار شوم و این شغل را ادامه دهم و به دیگران نیز این مهارت را آموزش دهم.
یونس خاشی کمال آبادی با بیان اینکه مهارت های فنی وحرفه ای افراد را کار آفرین بار می آورد، گفت: این مهارت ها افراد را در راستای ایجاد انگیزه جهت ایجاد اشتغال هرچند کوچک بسیار کمک می کند0
وی بیان کرد: در کنار اینکه خود افراد باید  تلاش کنند تا بتوانند از این فرصت های سیار خوب بهره مند شوند مسئولین نیز آنان را با پرداخت تسهیلات کم بهره حمایت کنند تا افراد بیشتری اشتغال آفرینی کنند.
* خواستن، توانستن است
کیومرث سارانی از آن دسته از کسانی است که به جای آرزو کردن،کمر همت را بر حرکت کردن به سوی جلو بسته است و هم اکنون دارای یک تعمیرات خودرو است که علاوه بر ایجاد شغل برای خود و دوستانش توانسته است برای دیگر جوانان شهر خود اشتغال ایجاد کند، به خبرنگار ما گفت: با تسهیلاتی که از فنی و حرفه ای دریافت کرده ام توانسته ام این کارگاه را ایجاد کنم.
وی تصریح کرد: از کارم راضی هستم و به تمام جوانان توصیه میکنم که به دنبال اینکونه مشاغل بروند و که سود و  درآمد خیلی خوبی دارد.
* مهارت آموزی گام مهمی در جهت رفع بیکاری وحل مشکل اشتغالزایی جوانان است
رییس مرکز آموزش فنی و حرفه ای برادران شهرستان خاش در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما اظهار کرد: مهارت آموزی گام مهمی در جهت رفع بیکاری وحل مشکل اشتغالزایی جوانان است و متاسفانه در حال حاضر یکی از مهمترین آسیب ها و معضلاتی که جامعه امروز با آن دست و پنجه نرم می کند بحث مهم اشتغالزایی است که خوشبختانه با طرح هایی که در حوزه فنی و حرفه ای در حال اجرا است این مشکل تا حد زیادی رفع شده است.
ایوب پاکزاد با بیان اینکه یکی از مهمترین مشکلات عدم اشتغال، نبود مهارت لازم و تخصصی است، تصریح کرد: سازمان فنی و حرفه ای در راستای رفع این مشکل نیز گام های اساسی را با آموزش عملی به جوانان جویایی کار برداشته است.
 
 
وی با بیان اینکه اگر جوانان جویایی کار آموزش های فنی و حرفه ای را فرا بگیرند علاوه بر تقویت و کمک به اقتصاد خانواده، سبب رونق اقتصادی کشور می شود، تصریح کرد: ایجاد اشتغال مهمترین کار در پیشگیری از آسیب های اجتماعی است و فنی و حرفه‌ای علاوه بر حرفه آموزی فرد را برای حضور موثر در بازار کار آماده می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: منظور از اقتصاد درون زا بهره گیری بهینه و درست از امکانات موجود در کشور، استان و شهرستان است که نیروی انسانی کارآمد و متخصص از مهمترین اصول و مولفه های تحقق اقتصادمقاومتی است و لذا باید این مهم به نحو احسن از امکانات و پتانسیل ها استفاده تا بتواند موثر واقع شود.
* آموزش های فنی و حرفه ای برای کلیه اقشار جامعه مفید و ضروری است
پاکزاد با بیان اینکه آموزش های فنی و حرفه ای برای کلیه اقشار جامعه مفید و ضروری است، افزود: همراهی علم و هنر یکی از مهمترین راهکارهای رسیدن به اقتصادمقاومتی است.
وی ادامه داد: فراگیری آموزش های فنی و حرفه ای در رسیدن به ایرانی سربلند و خودکفا می تواند گامی بزرگ و موثر باشد و باید در شرایط اقتصادی کنونی جامعه همه به سمت فراگیری مهارت حرکت کنند تا دست خود را در مقابل کشورهای بیگانه دراز نکنیم.
پاکزاد گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، در بخش های ثابت؛ 139 نفر معادل 43 هزار و 556 نفر ساعت و در بخش روستایی و عشایری؛ 112 نفر معادل 49 هزار و 982 نفر آموزش های فنی و حرفه ای را فرا گرفته اند.
وی با بیان اینکه در بخش زندان‌ها و کانون‌های اصلاح و تربیت و همچنین پادگان‌های نظامی نیز آموزش های  مهارت‌های لازم صورت گرفته است، تصریح کرد: در زندان خاش تاکنون 38 نفر معادل هفت هزار و 912 نفر ساعت و در بخش پادگان نظامی خاش 64 نفر معادل 20 هزار و 926 نفر ساعت آموزش ها و مهارت های لازم را از سوی فنی و حرفه ای این شهرستان فرا گرفته اند.
پاکزاد با بیان اینکه دوره های برق ساختمان و تعمیر آبگرمکن دیواری در روستاهای شهرستان خاش برگزار می شود، اظهار کرد: با تدابیر و تمهیدات اتخاذ شده، گام های موثر و سازنده ای در طول سالیان اخیر در شهرستان خاش برداشته شده که این رویه و رویکرد در سال آینده نیز استمرار خواهد داشت.
وی با بیان اینکه آموزشهای فنی و مهارتی عاملی برای حل معضلات بیکاری و رونق دهنده برای اشتغال محسوب می شوند، گفت: توسعه آموزشها در مراکز شهری، روستایی و عشایری در کنار متناسب سازی آموزشها بر حسب نیاز جامعه می تواند در مباحث اشتغالزایی موثر باشد.
وی اذعان کرد: بروز کردن امکانات و تجهیزات و بهره گیری از علوم نوین می تواند به متنوع کردن آموزشها کمک کند.
* چرخه تولید و اشتغال با مهارتهای فنی و حرفه ای به رونق می گیرد
پاکزاد گفت: با ارائه آموزشها توسط فنی و حرفه ای به رونق اشتغال و تولید و در نهایت رفع معضل بیکاری کمک می شود.
وی اذعان کرد: خاش در حوزه های مختلف ظرفیتهای مختلفی دارد که ورود کردن فنی و حرفه ای در این حوزه ها می تواند در حل مشکلات تاثیر گذار باشد.
پاکزاد اذعان کرد: شرایط بسیار مطلوبی برای ارائه خدمات در مباحث گردشگری، تجارت و بازرگانی، خدماتی، صنایع و غیره فراهم است لذا انتظار همین هست که از این شرایط برای حل معضلاتی مانند بیکاری استفاده شود.
* آموزش های فنی حرفه ای زمینه ساز اشتغال و مولد پایدار است
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای برادران شهرستان خاش بیان کرد: مرکز آموزش فنی و حرفه‎ای شهرستان خاش در سال 1378 در 2 بخش خواهران و برادران فعالیت آموزشی خود را شروع کرده است.
پاکزاد با بیان اینکه افراد مراجعه‎کننده به مرکز آموزش فنی و حرفه‎ای پس از مشاوره به تناسب فعالیت در مراکز آموزشی دولتی یا خصوصی معرفی می شوند، تصریح کرد: دوره های این مرکز متفاوت است و از 2 تا 6 ماه ادامه دارد و پس از شرکت در آزمون و کسب حد نصاب نمره قبولی گواهی‎نامه معتبر صادر می‎شود که با همکاری دستگاه‎های مختلف برای اشتغال معرفی می‎شوند.
* آموزش فنی و حرفه ای خاش در رتبه نخست مباحث عملکردی در استان
وی با بیان اینکه مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان خاش در سال گذشته رتبه نخست را در مباحث عملکردی در استان کسب کرد، گفت: در سال گذشته آمار عملکردی در بخشهای آموزش ثابت 62 هزار و 313 نفر ساعت، زندان 10 هزار و 710 نفر ساعت، پادگان 77 هزار و 287 نفر ساعت، روستایی 54 هزار و 17 نفر ساعت، صنایع و اصناف پنج هزارو 994 نفر ساعت و را عشایری سه هزار و 267 نفر ساعت در خاش بوده است.
پاکزاد تصریح کرد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری پیرامون اینکه مردم رکن اصلی اقتصاد مقاومتی می باشند، آموزش های فنی و حرفه از مرحله پر کردن اوقات فراغت نوجوانان تا سطوح بالاتری مانند مرکزیت طرح های پیشرفته علمی، می تواند موثرترین نقش را در فرهنگ سازی و آموزش هرچه بهتر و بیشتر میان عموم مردم در پی داشته باشد.
وی با بیان اینکه مراکز آموزش فنی و حرفه‎ای برادران شهرستان خاش با  7 کارگاه مشغول فعالیت هستند، افزود: کارگاه برق ساختمان، برق خودرو، مکانیک سبک بنزینی، رایانه، جوشکاری برق، لوازم خانگی سردکننده، لوله کشی و تاسیسات از جمله کارگاه های فعال این مرگز هستند.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای برادران شهرستان خاش گفت: در حوزه آموزش فنی و حرفه ای خواهران شهرستان خاش نیز کارگاه های طراحی دوخت، صنایع دستی، هنری و کامپیوتر فعال هستند.
وی با بیان اینکه اساس اقدام و عمل نیروی انسانی و کار است و اساس توسعه‌یافتگی متکی بر نیروی ماهر و آموزش‌دیده است، ادامه داد: واژه کار باید در جامعه درست تعریف و فرهنگ کار نهادینه شود و تبیین شود که کار تنها پشت میزنشینی نیست.
پاکزاد با اشاره به اجرای دوره های آموزش فنی و حرفه ای در پادگان ها، زندان و روستاها، خاطرنشان کرد: در راستای اهداف سازمان آموزش و فنی و حرفه ای و براساس تفاهم نامه های منعقد شده در راستای توانمند سازی سربازان و زندانیان، مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان خاش اقدام به برگزاری دوره های آموزشی ویژه سربازان و زندانیان کرده است.
وی گفت: لازم است در مهارت‌آموزی به نیاز بازار کار توجه داشت و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به‌گونه‌ای ارائه شود که کارآموزان پس از فراغت از دوره‌ها، وارد بازار کار شوند.
پاکزاد تصریح کرد: مهارت امری پیچیده و گسترده است و باید به ملزومات آن در راستای رفع مشکلات جامعه و اشتغال کارآموزان نیز توجه کرد.
رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای برادران شهرستان خاش اظهار کرد: یکی از نمودهای عینی اقتصاد مقاومتی در عرصه عمل آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و توسعه آموزش‌های مهارتی است و برگزاری اینگونه نمایشگاه‌ها با همین هدف و رویکرد بوده که بتوان آموزش‌ها و تأثیرگذاری آنها را به مردم عنوان کرد.
انتهای پیام/3028

 
https://www.asrehamoon.ir/vdcfccd1.w6dvtagiiw.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما