تاریخ انتشار :شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۶
يكي از افتخارات استان سیستان و بلوچستان اين است كه اولین شهید 11 ساله میدان های نبرد از این استان راهی جبهه های حق علیه باطل شده است.
مروري بر پرونده یادگاران دفاع مقدس/ 6 هزار شهید و جانباز سهم سیستان و بلوچستان
مروري بر پرونده یادگاران دفاع مقدس/ 6 هزار شهید و جانباز سهم سیستان و بلوچستان
به گزارش خبرنگار ایثار و شهادت عصر هامون، در ميان شهداي استان پهناور سیستان و بلوچستان كه از ابتداي انقلاب اسلامي در مسير مبارزه با طاغوت خون خود را نثار درخت انقلاب كرده‌اند، گروه‌هاي مختلفي از جمله كودكان خردسال، بانوان، ورزشكاران، روحانيون، پزشكان و مهندسان، اساتيد دانشگاهي و كهنسالان را شامل مي‌شود، گروه‌هايي كه در ميانشان شهرنشينان، روستاييان، عشاير، ترك، لر، بلوچ و فارس، مسلمان و غيرمسلمان پيرو اديان الهي كه به‌واسطه حضور در عرصه‌هاي مختلفي همچون مبارزات انقلابي، دفاع مقدس، عمليات‌هاي تروريستي منافقان و دشمنان انقلاب و نيز عمليات‌هاي پليسي جانبازي كرده و با نثار خون خود اوج تفكرات يك انقلابي را در دفاع از آرمان‌ها نشان داده‌اند.
رنج سنی شهدای استان سیستان و بلوچستان از 2 ماهه تا 64 ساله است که معناي اين اعداد آماري آن است كه جوانان بيشترين تعداد شهدا را در ميان شهيداني كه از استان سیستان و بلوچستان، سرافرازي را براي ميهن اسلامي به‌ارمغان آورده و از عزيزترين متاع دنيايي، يعني جان خود در مسير رسيدن به اهدافشان گذشته‌اند، شامل مي‌شوند.
"تیمور مرادقلی"، " شهید قاسم میر حسینی" و" شهید آیت الله سید محمد تقی طباطبایی" سه نام پرآوازه در ميان شهدا و علمداران شهيدان استان سیستان و بلوچستان در مسير پرفراز و نشيب انقلاب اسلامي ايران به‌شمار مي‌روند. شهید مرادقلی جوانی كه تاريخ شهادتش هفدهم بهمن ماه 57 يعني 5 روز قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران است و شهید میر حسینی و آیت الله طباطبایی که فرماندهان بزرگ جبهه های حق علیه باطل هستند.
درج اين تاريخ گواهي برای شهید مرادقلی بر حضور فعال و مشاركت شهروندان سیستان و بلوچستان است كه با هدايت حضرت امام خميني(ره) در بهمن سال 1357 به بار نشست.
اما در ميان شهدا، "سبیل اخلاقی" از اهالي نیکشهر و متولد سوم تیر ماه 1353، كه در سن 11 سالگي شهد شيرين شهادت را نوشيد، نامش به‌عنوان كم‌سن‌ترين شهيد در ميان خيل شهداي استان سیستان وبلوچستان در دوران دفاع مقدس مي‌درخشد. از ديگر سو، "شهید آیت الله محمدتقی حسینی طباطبایی" كه در زمان شهادت 64 سال سن داشت و متولد 1307 و ساكن روستای «چلنگ» از توابع شهر زابل بود، عنوان كهنسال‌ترين شهيد سرافراز را به‌خود اختصاص داده است.
استان سیستان وبلوچستان پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز شاهد پرپر شدن جوانان استان در جریانات تروریستی بوده اند و در این راستا 221 شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده اند که دختری به نام ثنا پردل كه هنگام شهادت 2 ماهه بود، شهيد خردسالي به‌شمار مي‌رود كه به‌واسطه حادثه تروريستي در «تاسوعای چابهار» و شهید عصا بوک 77 ساله در حادثه تروریستی "پیشین" جان‌شيرين خود را در راه آرمان‌هاي اسلامي فدا كرد.
زنان شهيده‌اي كه از سیستان و بلوچستان به خيل شهدا پيوستند نيز كم‌شمار نيستند. تعداد 14 شهيده سرافراز و سربلند، افتخاري براي اين استان پهناور محسوب مي‌شوند و نامشان براي هميشه در حافظه تاريخي انقلاب ثبت و ضبط شده و به واسطه نام آنان است كه امروز انقلاب ما درخششي خيره كننده يافته است.
يكي از افتخارات استان سیستان و بلوچستان اين است كه اولین شهید 11 ساله میدان های نبرد از این استان راهی جبهه های حق علیه باطل شده است.
در ميان گروه‌هاي مختلف اجتماع، روحانيون با 13 شهيد،درخششي خاص در آمار شهدا دارند چرا كه اين آمار نشان از اين دارد كه در دين اسلام مبلغان هميشه در خط مقدم اعتقاداتشان، با رفتار خود، به ديگران درس‌هاي ماندگاري مي‌دهند.
يكي ديگر از نكات بارز در آمار شهداي سیستان و بلوچستان، تعداد 310 دانش‌آموز و معلم شهيد است. 310 شهيدي كه دوران جواني و نوجواني خود را به‌جاي نشستن پشت ميز مدرسه، در سنگرهاي جهاد دانشگاهي بزرگ سر كردند و در نهايت نمره قبولي گرفته و با كارنامه‌اي درخشان براي هم‌كلاسي‌هاي خود در آن دوران و تمام اعصار، الگويي بي‌بديل از رشادت و ايثار و جانفشاني، ترسيم كردند.
تقديم 30 دانشجو شهید، از ديگر افتخارات اين استان پهناور است كه با وجود اندک بودن تعداد دانشگاه و دانشجو در استان با این وجود در دوران دفاع مقدس چه روحيه‌اي بر دانشگاه‌ها و مراكز آموزش‌عالي اين ديار حكم فرما بوده است.
به اين آمار بايد به شهداي اقليت‌هاي ديني نيز توجه كرد، اقليت‌هايي كه هر كدام حداقل يك شهيد تقديم انقلاب و نظام اسلامي ايران كرده‌اند.
اما بارز‌ترين نقطه، تقديم 23 فرمانده و سردار شهيد است. پاسداراني كه علي‌رغم قرار گرفتن در رأس و عهده‌دار بودن فرماندهي، هميشه قدمي جلوتر از همرزمانشان، در خطوط مختلف مرزي حضور داشته و اخلاص‌شان، جواز شهادت آنان را به مهر الهي ممهور كرد.
علاوه بر شهداي شيعه، گروه اهل سنت استان نيز با تقديم 470 شهيد همراهي خود با آرمان‌هاي مقدس جمهوري اسلامي را در سخت‌ترين دوران، نشان دادند، همانگونه كه امروز هم با حفظ وحدت، همراه و همصدا با مردم ايران اسلامي هستند.
از طرفي وجود 1381 شهيد ارتشي و نیروی انتظامی، افتخاري ديگر براي استان سیستان و بلوچستان محسوب مي‌شود. شهدايي كه ستاره‌هاي درخشان آسمان سیستان و بلوچستان هستند و نامشان بر تاريخ اين كشور تلائلويي ديگر دارد.
جهادسازندگي استان سیستان و بلوچستان نيز در دوران دفاع مقدس شهدايي را تقديم اسلام و ايران اسلامي كرد. جهادگراني كه «سنگرسازان بي‌سنگر»، لقب شايسته آنان بود و شهادت شهید نیکبخت اولین شهید اين عرصه و 56 تن دیگر نشان از حضور پررنگ و تاثيرگذار اين مردان وفادار به انقلاب در جبهه‌ها دارد. مرداني كه پس از دوران دفاع مقدس نيز همچون ديگرهمرزمانشان در ساير گروه‌ها، با حضور در سنگر سازندگي، آرمان‌هايشان را دنبال كردند تا خون شهيدانشان بي‌ثمر نمانده باشد.

بیش از 30 هزار مادر و همسر شهید، جانباز و آزاده در سیستان و بلوچستان داریم
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گفت: سیستان و بلوچستان دارای هزار و 978 شهید والا مقام می باشد که 14نفر آن را شیر زنانی تشکیل می دهند كه اوج احساس زنانه را با روح جهادو شهادت در آمیختندو مردانه‌ترین میدانها را با شجاعت و فداكاری خود فتح كردند.
عباس پالاش در گفت و گو با خبرنگار ایثار و شهادت عصر هامون در این خصوص اظهار داشت: 36 زن جانباز در استان سیستان و بلوچستان داریم که این نشان از روحیه ایثار و مقاومت زنان این دیار است و قطعا شیرمردان بسیاری در دامن چنین مادرانی پرورش یافته‌اند.
وی ادامه داد: استان سیستان و بلوچستان دارای هزار و 978 شهید والا مقام، 4 هزار و 35 جانباز و 531 آزاده می باشد که 14 نفر آن را شیر زنانی تشکیل می دهند كه اوج احساس و لطف و رحمت زنانه را با روح جهاد و شهادت و مقاومت در آمیختند و مردانه‌ترین میدانها را با شجاعت و اخلاص و فداكاری خود فتح كردند.
وی بیان کرد: بیش از 30 هزار مادر و همسر شهید،آزاده و جانباز در استان سیستان و بلوچستان داریم.
مدیر کل بنیاد شهید سیستان و بلوچستان با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب که با یاد کردن از زنان شهید ایران اسلامی که در تغییر مسیر تاریخ اسلام، نقش شایسته ایفا کردند، افزود: این لشکر از فرشتگان، که از جان مقدس خویش در راه اسلام مایه گذاردند؛ قدم در میدان عمل نهادند و در نقش معماران ایران جدید ظاهر شدند.
پالاش با بیان اینکه مساله ای چون جنگ تحمیلی با تلاش و کوشش، همه آحاد جامعه شکل گرفته است، تصریح کرد: نقش خانواده شهدا در جریان جنگ تحمیلی کم نبوده و بیش از سی هزار مادر و همسر شهید و جانباز با صبر و تحمل فقدان فرزند و همسر در صورت شهادت یا اسارت یا مجروحیت و معلولیت او در حماسه دفاع مقدس نقش داشته‌اند.
وی با اشاره اینکه حضرت فاطمه (س) مكتبي را در عالم پايه گذاري نموده كه امروز زنان جامعه ما با تاسي به اين الگوي برتر مي توانند نسلهايي را تربيت كرده و تحويل جامعه دهند، خاطر نشان کرد: مادران شهدا عفت ، پاكدامني،استقامت، روحيه شهادت طلبي،ايثارو صبر و پايداري را از مكتب اين بانوي فداكار درس آموختند و فرزنداني رزمنده، مجاهد،، جانباز، آزاده و ايثارگر تربيت كردند.
پالاش گفت: همسران شهدا درس وفاداري را از فاطمه(س)يادگرفتند و همواره به همسران شهيد خود وفاداربوده و هستند.
وی در پایان گفت: ما امروز مديون اين شهدا هستيم و طبعا سزاوارترين افراد براي ادامه راه آن ‌ها فرزندان و خانواده ‌شان هستند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcb95b0.rhbzwpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما