تاریخ انتشار :شنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۲۵
سیاست هایی که کاخ سفید سالهاست در قبال برخی کشورها از جمله ایران و سوریه اعمال می کند موجب سقوط تدریجی امپراطوری آمریکا در جهان شده است .
سیاست های "کاخ سفید" در قبال ایران و سوریه و سقوط امپراطوری آمریکا
سیاست های "کاخ سفید" در قبال ایران و سوریه و سقوط امپراطوری آمریکا
به گزارش عصر هامون، به نقل از پایگاه اینترنتی رادیو صدای روسیه ؛ جمهوری اسلامی اخیرا شکایتی را علیه آمریکا به سازمان ملل ارائه داده است که در آن به اقدام واشنگتن در عدم صدور مجوز به سفیر جدید تهران در این سازمان اعتراض شده است . حمید ابوطالبی ، نماینده تازه معرفی شده ایران در سازمان ملل به این بهانه اجازه ورود به نیویورک را نیافت که به ادعای آمریکا وی در ماجرای تسخیر سفارت آمریکا در ایران در سال 1979 نقش داشته است . 

عباس عراقچی ، معاون وزیر خارجه کشورمان با ابراز نارضایتی از این اقدام آمریکا تاکید کرد : این اقدام کاخ سفید با قوانین و تعهدات بین المللی در تضاد است  . ایران تصمیم برای جایگزین کردن "‌ابوطالبی"‌ با تجربیات فروان و مفید وی در امور دیپلماتیک ندارد . 

شبیر رزوی ،  تحلیلگر سیاسی و مدیر بنیاد گفتگوی بین المللی در لندن در مصاحبه با صدای روسیه اظهار داشت : ایران تاکید دارد که واشنگتن با اقدام خود در عدم صدور ویزا برای حمید ابوطالبی قوانین بین المللی را نقض کرده است . آیا این نقض قوانین رخ داده است ؟‌ایا حقیقتا این تصمیم آمریکا نقض قوانین بین المللی است ؟ 

وی در ادامه افزود :‌من فکر میکنم ایالات متحده با عدم صدور ویزا برای یک نماینده انتخاب شده توسط کشوری مستقل که عضو سازمان ملل نیز هست ،‌ بی شک اصول و قوانین بین المللی را نقض کرده است . بعلاوه معتقدم این تصمیم مغایرت کامل با منشور سازمان ملل دارد . بر اساس این منشور سازمان ملل متحدد تساوی حاکمیت کشورها و احترام به حق حاکمیت ملی و استقلال سیاسی ایت کشورها باید رعایت شود . این اصول از سوی واشنگتن بطور کامل رد شده است . 

رزوی تصریح کرد :‌بنابراین باید اوباما را در راس حکومت ایالات متحده عامل چنین تصمیمی دانست . واقعا درک این موضوع سخت است که رییس جمهوری آمریکا در این تصمیم خود از چه نوع استراتژی پیروی می کند ؟ آیا در نوبت بعدی این کشور برای دیپلمات روسی که در ماجرای اوکراین فعالیت داشته است ویزا صادر نخواهد کرد و اجازه ورود به سازمان ملل را نخواهد داد ؟‌

این اشتباه آمریکا در واقع فتح بابی خواهد بود برای تکرار چنین اقداماتی در آینده ، که به وضوح به ضرر واشنگتن در سطح بین الملل خواهد بود . بسیاری از دیپلمات ها و عوام مردم در آمریکا نیز از این اقدام غیرقانونی دولت خود تعجب زده هستند . آنها باید این انتظار را داشته باشند که دیگر کشورها نیز رفتاری این گونه با دیپلمات های آمریکایی داشته باشند به این معنا که چنانچه سیاستمدار یا دیپلماتی آمریکایی که قصد فعالیت سیاسی در کشور دیگری داشت کشور مقصد به هر عنوان مانع ورود دیپلمات شود . 

این تحلیلگر سیاسی در پاسخ به این پرسش که آیا چنین اقدامی از سوی واشنگتن بر سطح روابط دو کشور ( آمریکا و ایران )‌ تاثیرگذار خواهد بود یا نه ،‌ تصریح کرد :‌ پاسخ این سوال کاملا واضح است . سردمداران آمریکایی بخوبی از تبعات کاری که انجام میدهند آگاهند حال آنکه بسیاری از تصمیمات آنها نه در راستای منافع ملی کشور است و نه محافظ منافع هم پیمانان اروپایی آنان .با ادامه این سوء مدیریتی در دولت آمریکا قدرت این کشور روز به روز در سطح داخلی و بین المللی رو به زوال می رود . 

انتظار بسیاری از کشورها از اوباما این بود که هنگامی که از سوی نزدیکترین هم پیمان اروپایی خود ـ‌انگلیس ـ برای مشارکت در حمله نظامی مستقیم به سوریه پاسخ "نه" شنید ،‌ به اشتباهات خود در قبال مردم آمریکا و همچنین دیگر کشورها دست بردارد . این اشتباهات موجب سقوط تدریجی موضع بین المللی اوباما و دولت آمریکا شده است . پارلمان انگلیس به پیشنهاد "‌دیوید کامرون "‌نخست وزیر این کشور برای همراهی با آمریکا در حمله نظامی به سوریه رای منفی داد و تلویحا به اوباما اعلام کرد که هنوز خواست و تصمیم واشنگتن برای جنگ افروزی در اولویت تصمیمات مقامات انگلیسی قرار ندارد .

این شرایط میان دو هم پیمان ـ‌لندن و واشنگتن ـ در حالی است که ایران و روسیه روز به روز به حجم روابط دوجانبه تجاری خود اضافه می کنند . در تازه ترین مورد از این روابط دو کشور قرادادی به ارزش 20 میلیارد را در حوزه انرژی امضا کرده اند .

صدای روسیه در ادامه به نقل از "رزوی" نوشت :‌ هر انسان باید روزانه به بررسی عملکرد خود بپردازد تا بداند اقدامت وی باید افزایش مقبولیت و محبوبیتش شده یا خیر . ظاهرا مقامات آمریکایی نه تنها چنین کاری را انجام نمی دهند بلکه نهایت تلاش خود را برای کاهش مقبولیت داخلی و بین المللی آمریکا انجام میدهند . آنچه اوباما در قبال ایران و سوریه اجرا می کند دقیقا همین نتیجه را برای واشنگتن خواهد داشت . 

حمید ابوطالبی که از سوی آمریکا ویزای ورود به آمریکا را دریافت نکرد سالهاست بعنوان دیپلمات بلژیک ،‌استرالیا و دیگر کشورهای اروپایی فعالیت میکرده است . آیا این کشورها از حضور ابوطالبی در تسخیر سفارت آمریکا در سال 1979 خبر نداشتند و یا اینکه آنها ارزشی برای این موضوع قائل نبوده اند ؟ آیا این تصمیم عجولانه واشنگتن بی اعتباری دولت آمریکا را در سطح جهان به همراه نیاورده است ؟‌

وی افزود : باید به این نکته اشاره کنم که قاتلی بنام "‌تونی بلر"‌ سالهاست که بدون هیچ محدودیت یا بازداشت به کشورهای مختلف سفر می کند و برای ورود به هیچ کشوری نیز با ممنوعیت مواجه نمی شود . 

در قبال سوریه نیز نباید از اشتباهات فراوانی که دولت آمریکا مرتکب شده ،‌چشم پوشی کرد . از آغازین ماه های درگیری در این کشور دولت آمریکا خود را حامی شورشیان مسلح اعلام کرد و با کمک های مالی و تسلیحاتی خود به آنها موجب گسترش شعله جنگ به همه نقاط سوریه شد . اعزام تروریست از دیگر کشورهای عربی هم پیمان با آمریکا از جمله عربستان و قطر به خاک سوریه برای مبارزه علیه دولت بشار اسد نیز تحت حمایت واشنگتن انجام می گیرد . 

در انتهای این مقاله آمده است : این گونه اقدامات غیرمنطقی و غیرقانونی از سوی دولت آمریکا در قبال شکورهای دنیا نه تنها موجب تقویت موضع واشنگتن نشده بلکه با ایجاد تنفر در قلب ملت ها و نیز کاهش نفوذ و قدرت نمایی آمریکا در حکومت ها ،‌ شاهد تزلزل پایه های حکومتی در کاخ سفید بوده و احتمال سقوط کامل این امپراطوری دور از ذهن نیست . 

انتهای پیام / 4030
https://www.asrehamoon.ir/vdcdxo0k.yt0fx6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما