ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> واکاوی اظهارات کامرون علیه ایران وجود تعارض دیپلماتیک در کشورهای غربی است | عصر هامون
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۹ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۷
یک کارشناس سیاست خارجی گفت: هرگاه یک شخصیت از کشور‌های غربی لحن ملایم تری را پیش می‌گیرد، دیگری سهم او را پر کرده و مسئولیت دشمنی با ایران را برعهده خواهد داشت که نمونه بارز آن کشور فرانسه و آمریکا است.
واکاوی اظهارات کامرون علیه ایران/ وجود تعارض دیپلماتیک در کشورهای غربی است
واکاوی اظهارات کامرون علیه ایران/ وجود تعارض دیپلماتیک در کشورهای غربی است
به گزارش سرويس سياسي عصر هامون، با اشاره به اظهارات "دیوید کامرون" نخست‌وزیر انگلیس علیه ایران که در سازمان ملل و دور از اخلاق دیپلماتیک مطرح شد، گفت: روسای جمهور و مقامات بلند پایه کشورهایی که بعد از گذشت سال‌ها با‌ هم دیداری دارند در تلاشند جو آرامی را در روابط دو‌جانبه برقرار کنند و حداقل در کوتاه‌مدت از انتقاد علنی علیه یکدیگر در محافل بین‌المللی باید دوری کنند تا از فضای دوستانه‌ای که در مناسبات دوجانبه دو کشور ایجاد شده لطمه نبیند.

وی ادامه داد: متاسفانه ما شاهد آن بودیم که با توجه به تمایل دولت انگلیس برای گسترش مناسبات با جمهوری اسلامی ایران، نخست‌وزیر این کشور در صحن علنی مجمع عمومی سازمان ملل دست به منفی‌ترین اظهارات می‌زند.

این کارشناس سیاست خارجی تصریح کرد: نکته‌ای که از این سخنرانی می‌توان استنباط کرد وجود تعارض دیپلماتیک در کشورهای غربی است، به‌ طوری‌ که این کشورها گاها در دیپلماسی مخفی یک اهداف و در دیپلماسی علنی اهداف دیگری را دنبال می‌کنند و نمونه علنی آن رفتار متناقضی بود که از جانب مقامات امریکایی بیان شد که از طریق سه شخص به جمهوری اسلامی ایران پیام دادند که خواستار همکاری ایران در مبارزه با گروه تروریستی داعش در عراق هستند.

فتحی افزود: متاسفانه دیپلماسی علنی آمریکا چنین چیزی را انکار می‌کند و این صحتی بر این مدعاست که چنین سیاست‌های دوگانه نه تنها در رفتار غرب در امور مبارزه با تروریسم و رفتار رسانه‌ها منحصر نیست بلکه در سیاست دیپلماسی این کشور‌ها نیز دنبال می‌شود .

وی اضافه کرد: به نظر می‌رسد یک نوع تقسیم کار بین کشورهای غربی وجود دارد، به‌طوری‌که هرگاه یک شخصیتی از این کشور‌ها لحن ملایم تری را در پیش می‌گیرد، دیگری سهم او را پر کرده و مسئولیت دشمنی با ایران را برعهده خواهد داشت که نمونه بارز آن کشور فرانسه و آمریکا است.

این کارشناس سیاست خارجی با اشاره به تناقض‌ رفتاری نخست‌وزیر انگلیس، گفت: دولت انگلیس در چارچوب یک دستور کار مشترک دست به چنین اقدامی زده است تا به روحیه خصومت و دشمنی که از جانب کشورهای غربی علیه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، ادامه داده و به نوعی خوراک تبلیغاتی را برای رسانه‌های غرب مهیا کند.

فتحی ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به مسائل تاریخی ایران و انگلیس و روابط پر‌فراز و نشیب بین این دو کشور ایران اعتماد چندانی به انگلیس ندارد و این عملکرد در سخنرانی‌شان در صحن عمومی سازمان ملل موثر بوده تا صرفا چهره نامطلوبی از ایران در افکار عمومی ترسیم کند و یا اینکه تحت عنوان امتیازگیری در میز مذاکرات بهره ببرند.

وی عنوان کرد: با توجه به اوضاع ملتهب منطقه و مشکلاتی که در عراق، سوریه و بقیه مناطق خاورمیانه وجود دارد، غربی‌ها بیش از گذشته به ایران، به عنوان حکومتی که تواناست و نقش مثبتی در عراق و سوریه دارد، می‌نگرند.

این کارشناس سیاست خارجی تاکید کرد: به نظر نمی‌رسد انگلیسی‌ها خواستار این باشند در روابطشان با ایران خدشه وارد شود و همین سیاست گسترش روابط با ایران را هم در زمینه دیپلماتیک و هم اقتصادی ادامه خواهند داد، مگر اینکه در مذاکرات هسته‌ای با گروه ۱+۵ در آینده تحولاتی صورت گیرد.

فتحی در پایان خاطرنشان کرد: اگر تحولات مثبت باشد مطمئنا انگلیس به عنوان گروهی از ۱+۵ با آن سیستم هماهنگ می‌شود و اگر مذاکرات منفی باشند، احتمال دارد کشور انگلیس به جمع افرادی که سیاستشان علیه ایران تند‌تر است بپیوندد، چرا که در طول سال‌های بعد از جنگ جهانی دوم سیاست دولت انگلیس متاثر از آمریکا بوده و همه چیز بستگی به مذاکرات در حال انجام با گروه ۱+۵ دارد.

انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdcjxoei.uqehxzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما