تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۰۹
در حالی عدم مدیریت صحیح کاشت در جنوب استان باعث کشت 500 هزار تن هندوانه شد که کشاورزان شمال استان از بی آبی صد ها میلیارد تومان خسارت دیدند.
کشت 500 هزار تن هندوانه در بی آب ترین روز های کشور/ خسارت میلیاردی به کشاورزان در جوار هفتمین تالاب جهان
به گزارش خبرنگار عصرهامون، خشکسالی های مکرر در کشور و برداشت های غیر مجاز از آب های زیر زمینی درحالی وضعیت آبی کشور را روز به روز بحرانی تر می کند که حدود ۹۳ درصد از مصرف آب ایران در بخش کشاورزی مصرف می شود.
 
از سوی دیگر در سایه عدم مدیریت صحیح بر کشت ، در سال جاری شاهد تولید 500 هزار تن هندوانه در سیستان و بلوچستان بودیم که این محصول آب فراوانی نیاز دارد و سفره آب‌های زیر زمینی را کاهش می دهد.
 
آنچه مسلم است هر سال شاهد کشت مازاد این محصول و در نهایت خرابی آن هستیم با این حال وزارت جهاد کشاورزی، خانه کشاورز و وزارتخانه ها و سازمان های ذیربط موفق نشدند جلوی کشت این محصول آب بر را بگیرند و کشاورزان از روی عادت همچنان هندوانه کشت می کنند.
در ۱۰ سال اخیر، ایران رتبه چهارم تولید هندوانه را در جهان به خود اختصاص داده است؛ و در پنج ماه اول سال به بسیاری از کشور ها صادر شده است.
با این حال این روز هادر سایه عدم مدیریت صحیح آب شاهد رشد بیابان در کشور هستیم و در پایان نیز این محصول آب بر به دلیل ازدیاد به گاوداری ها انتقال داده می شود.
 
علی ای حال کشت محصولات آب بر در جنوب استان سبب شده تا نه تنها بی آبی روز به روز بر استان حاکم شود بلکه به کشاورزان شمال استان نیز خسارت های میلیاردی وارد شود.
 
جمشید رخشانی نسب فرماندار زهک در خصوص خسارت های ناشی از خشکسالی در شمال استان گفت: خشکسالی در سال زراعی جاری 121 میلیارد تومان به بخش کشاورزی این شهرستان خسارت وارد کرده است.
 
وی با بیان اینکه افزون بر 12هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این شهرستان فعالیت می کنند، اظهار داشت: در سال زراعی 96-97 از مجموع حدود 22 هزار هکتار زمین کشاورزی قابل کشت این شهرستان تنها حدود 6 هزار هکتار آن زیر کشت رفته است.
 
وی ادامه داد: همین مزارع کشاورزی زیر کشت زهک نیز به دلیل خشکسالی شدید و قطع کامل آب رودخانه هیرمند سیستان آسیب جدی دیده اند.
فرماندار زهک تصریح کرد: برای جلوگیری از آسیب های جدی به مردم منطقه ناشی از خشکسالی های پی درپی ضروری است اقدامات مختلف نظیر حفر چاهک، تامین علوفه دام فعالان این عرصه، پرداخت خسارت به کشاورزان و استفاده از فرصت مرز مورد توجه جدی قرار گیرد.
 
رخشانی نسب مرز را فرصت ارزشمند برای رونق کسب و کار در منطقه دانست و افزود: با توجه به ظرفیت های فراوان مرزی و از سویی نیاز مردم منطقه فعال کردن تنها بازارچه مرزی شاهگل در این شهرستان مورد توجه جدی قرار گرفته است.
انتهای پیام/ الهه جهان بین
https://www.asrehamoon.ir/vdcc0iqs42bqxx8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما